Segedin (1 noćenje)

Segedin je grad u južnoj Mađarskoj na ušću reke Mureš u Tisu. Predstavlja regionalni centar jugoistočnog dela zemlje i glavni grad županije Čongrad. Ovaj uređeni evropski grad popločanih trgova i ornamentisanih građevina, ima više turističkih atrakcija nego mnogi drugi u regionu. Takođe je jedan od najpoznatijih univerzitetskih gradova u ovom delu Evrope.

1. dan BEOGRAD – SEGEDIN

Polazak autobusa iz Beograda u 07:00h sa Lastine autobuske stanice, peron 21. Vožnja sa usputnim zadržavanjem radi prelaska granice sa Mađarskom. Dolazak u Segedin. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U 15:30h fakultativni polazak za Napfényfürdő Aquapolis- Aquapark sa najdužim toboganima u Evropi. Kompleks bazena se prostire na 4400 m2. Mogućnost organizovanja fakultativne večere u Čardi sa mađarskim specijalitetima. Noćenje.

2. dan SEGEDIN – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Razgledanje Segedina u pratnji vodiča. (Sečenji trg, Zavetna crkva, Srpska pravoslavna crkva Svetog Nikole, gradsko pozorište, Klauzal trg, segedinska Sinagoga). Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili za kupovinu u shopping centru ARKAD u kome se nalazi oko 150 brendiranih radnji. Odlazak do velikih shopping centara METRO, PRAKTIKER i AUCHAN sa zadrzavanjem. Polazak za Beograd u 17:00h. Dolazak u Beograd oko 22:00h na mesto polaska.