Budvanska rivijera

Budvanska rivijeraMapa budvanske rivijere

Budvanska rivijera se prostire u dužini od 25 km i zauzima središnji deo Crnogorskog primorja. Odlikuje se tipičnom mediteranskom klimom sa blagim, ali kišovitim zimama i dugim toplim letima.
Duž rivijere nanizano je 17 manjih i većih peščanih plaža počev od Jaza na severu do Buljarica na jugu. Sedište rivijere je Budva, jedno od najstarijih neselja na Jadranu, sa Starim gradom, koji se pominje u pisanim izvorima još u 5.veku pre nove ere. Pored Budve rivijeru čini četrdesetak naselja među kojima su Bečići, Sveti Stefan, Petrovac, Miločer, Pržno, Ostrvo Sveti Nikola…
Mnoštvo uvala, plaža, ostrva, kao i planinski masiv Lovćena daju posebnu draž ovom području i privlače veliki broj turista koji mogu da uživaju u prelepoj prirodi, suncu, kristalno čistom moru.
Uz sve ovo izgađeni su hoteli i privatni apartmani koji zadovoljavaju najviše standarde u oblasti hotelijerstva, a bogati zabavni, muzički i izletnički programi su pozicionirali Budvu na veoma visoko mesto poželjnih turističkih destinacija.

Budva

Bečići

Rafailovići

Petrovac

na vrh