Tasos


Mapa Tasosa

Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Često ga nazivaju “smaragd Egeja” zbog kristalno čiste vode ili “šume koja pliva” zbog guste vegetacije. Prečnika je oko 25km, a obima oko 100km. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.

Limenas

Limenas je glavni grad Tasosa i ima oko 3.500 stanovnika. Sagrađen je na mestu antičkog grada Tasosa, smešten između dve luke, sa dve gradske plaže i mnoštvom drugih prelepih plaža u okolini. Predstavlja trgovački centar ostrva ispunjen mnogobrojnim tavernama, kafeterijama, restoranima, buticima, diskotekama, koje će upotpuniti Vaš odmor. Pored dve gradske plaže, u okolini ima desetine prelepih plaža (Tarzanas, Glifada, Papalimani, Pahis, Macryammos, Golden beach) do kojih je organizovan prevoz (bus, taxi, brodić…).

Vila Meresi nalazi se u samom centru Limenasa, na udaljenosti oko 400m od Vournelis plaže. Veoma lep objekat koji raspolaže sa 1/2 (francuski ležaj ili 2 singl ležaja), 1/3 (francuski ležaj + singl ležaj) i 1/4 studijima (dva francuska ležaja ili singl ležajevi), kao i apartmanima za 4 osobe (francuski ležaj + 2 singl ležaja ili 4 singl ležaja). Svaki studio/apartman ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo, terasu, telefon, besplatan bežični internet, tv i klima uređaj (doplata za korišćenje 5 eur po danu, plaća se na licu mesta). Apartmani su prostrani i imaju jednu izdvojenu spavaću sobu. Vila poseduje parking.

Limenaria

Limenaria je drugi po veličini grad na ostrvu. Nalazi se na jugozapadnoj strani ostrva i ima oko 2.000 stanovnika. Okružen je predivnim plažama, koje sunce obasjava duže nego ostala mesta na ostrvu. Idealno mesto za odmor, kako za porodične ljude, tako i za mlade koji žele da budu u centru zbivanja. Duž šetališta uz samu obalu raspoređene su autentične taverne, kafeterije i prodavnice.

Vila Chrissa nalazi se u centru Limenarie, na samo 50m od duge peskovite plaže. Ima lepu poziciju, smeštena u mirnoj ulici, a na samo minut hoda do centra kao i mora. Sadrži standardno opremljene 1/2 (2 singl ležaja), 1/3 (3 singl ležaja) i 1/4 studije (4 singl ležaja), sa čajnom kuhinjom, kupatilom, tv i klima uređajem (korišćenje uključeno u cenu).

Potos

Potos je simpatičan gradić na jugozapadnoj strani ostrva, na svega tri do četiri kilometara od Limenarije. Smešten pored jedne od najlepših plaža na ostrvu. Veliki broj kafića i kafeterija pružaju izuzetnu zabavu u večernjim satima. Potos ima veliki broj mini marketa, bankomata, luna park… Na putu ka Limenariji nalazi se jedna od najpoznatijih diskoteka na ostrvu.

Vila Joanna nalazi se u neposrednoj blizini centra Potosa, na udaljenosti 300m od plaže. Raspolaže sa 1/2 (francuski ležaj ili 2 singl ležaja), 1/3 studijima (francuski ležaj + singl ležaj) i 1/4 apartmanima (francuski ležaj + sofa na razvlačenje za 2 osobe), koji su kompletno opremljeni čajnom kuhinjom, terasom, kupatilom, besplatnim bežičnim internetom, tv i klima uređajem (doplata za korišćenje 5 eur po danu, plaća se na licu mesta). Jedan broj apartmana poseduje krevete na sprat – family apartmani (francuski ležaj + kreveti na sprat). Gosti mogu da parkiraju vozila ispred vile.

Vila Iatrou nalazi se na izlasku iz Potosa, 800m od centra grada i 400m od predivne plaže. Objekat u izuzetnom ambijentu maslinjaka, sa velikim dvoristem i bazenom. Sastoji se iz 3 nezavisne zgrade, koje raspolazu 1/2 studijima (francuski ležaj), 1/3 studijima (francuski ležaj + jedan singl ležaj), 1/3+1 apartmanom (francuski ležaj + 2 singl ležaja) i 1/4 apartmanima (4 singl ležaja) sa dve sobe. Svi su opremljeni čajnom kuhinjom, kupatilom, terasom ili verandom, sefom, besplatnim bežičnim internetom, tv i klima uređajem (korišćenje uključeno u cenu). U dvorištu se nalazi roštilj, koji je na rasoplaganju gostima.

Cenovnik u PDF formatu

na vrh