Olimpska regija – Pieria

Olimpska regija sa mestima(+) klikni na sliku za uvećanje

Provincija Pieria (ili kako je češće nazivaju Olimpska regija) nalazi se u severoistočnom delu kontinentalne Grčke.
Reč je o nekoliko malih, ali predivnih letovališta čiji je centar prelepi gradić Katerini. Najpoznatiji deo Pierie su centralno locirana letovališta: Paralia, Olympic Beach, Leptokaria, Nei Pori. Glavna karakteristika obale su široke peščane plaže koje se pružaju u dužini od 70km.
Sa istoka je zapljuskuje Egejsko more, a sa zapada je štiti veličanstveni Olimp, koji predstavlja najvišu i najlepšu planinu Grčke. Po mitologiji Olimp je bio sedište bogova, dok su lepotu podnožja prvi upoznali Tračani po čijem plemenu Pieri je i cela oblast dobila ime.
Atrakcija za turiste su i mnogobrojni istorijski spomenici i arheološka nalazišta, a posebno gradić Litohoro koji je praktično uklesan u stene Olimpa. Ovde ćete doživeti pravi odmor, ali i rekreaciju i avanturu i shvatiti zašto su bogovi odabrali Olimp za svoje sedište, kao mesto neiscrpne lepote. U našoj ponudi možete pronaći sledeća mesta u Olimpskoj regiji: Paralia, Olympic Beach, Leptokaria, Nei Pori.

Paralia

Paralia je srce okruga Pieria, na 60km od Soluna, u neposrednoj blizini planine Olimp i na 6 km od grada Katerini. Omiljeno letovalište gostiju iz Srbije, sa lepom, dugom peščanom plažom i nizom sadržaja. Paralia je idealno mesto i za odmor i za zabavu. Jedno od retkih turističkih mesta koje živi preko cele godine, u kome se nalazi veliki broj radnji, marketa, butika, kafića, taverni i diskoteka.

Vila Electra Beach se nalazi u Paraliji, na samom šetalištu, na 20 m od plaže, u neposrednoj blizini crkve i samog centra. Raspolaže 1/2 studijima (dva singl ležaja), 1/3 studijima (francuski ležaj + singl ležaj), 1/4 studijima (dva francuska ležaja) koji su opremljeni čajnom kuhinjom sa posuđem, kupatilom, terasom, tv-om i klima uređajem (doplata za korišćenje 5 eur po danu). Vila poseduje lift.

Vila Pella se nalazi Paraliji, na 80 m od plaže i 100 m od crkve. Raspolaže 1/2 studijima (dva singl ležaja), 1/3 studijima (francuski ležaj + singl ležaj) i 1/4 studijima (dva francuska ležaja) koji su opremljeni čajnom kuhinjom sa posuđem, kupatilom, terasom, tv-om i klima uređajem (doplata za korišćenje 5 eur po danu). Gostima je na raspolaganju bežični internet.

Vila Hariklia se nalazi u Paraliji, na 60 m od plaže i ima izuzetnu poziciju, jer se nalazi u drugom redu kuća od mora, u blizini crkve i samog centra, na samo minut hoda od mora. Raspolaže 1/2 studijima (dva singl ležaja), 1/3 studijima (manji francuski ležaj + singl ležaj), 1/4 studijima (dva manja francuska ležaja) manje kvadrature koji su opremljeni čajnom kuhinjom sa posuđem, kupatilom, terasom, tv-om i klima uređajem (doplata za korišćenje 5 eur po danu). Vila poseduje lift.

Hotel Erato se nalazi u centru Paralia Katerinis, te je samo 150m udaljen od glavne plaže. Ispred hotela možete pronaći park s dečijim igralištem i velikim parkingom. Hotel Erato je idealan izbor za nezaboravan boravak u Paraliji, jer pruža niz kvalitetnih usluga. To zadovoljava sve zahteve i garantuje jedinstvene trenutke zbog svoje naglasene udobnosti, gostoprimstva, prijateljske cene i pouzdanog osoblja.

Vila Fiori se nalazi na oko 100 m od plaže. Usluga: Najam studia. Smeštaj: Vila raspolaže 1/2 i 1/3 studiima koji sadrže kompletno opremljenu kuhinju, twc, klima uređaj, TV i terasu. Promena posteljine je na 5 dana. Sadržaj: Vila poseduje recepciju i lift.

Vila Hara se nalazi na 200 m od plaže. Usluga: Najam studia. Postoji mogućnost doplate polupansiona (doručak i večera u hotelu Hellas). Cena 10 eura po osobi. Deca starosti do 6 godina ne plaćaju. Smeštaj: Vila raspolaže sa 1/2 i 1/3 studiima koji sadrže kompletno opremljenu kuhinju, twc, TV, klima uređaj i terasu. Promena posteljine je na 5 dana.Sadržaj: Besplatno korišćenje interneta.

Vila Ziskos se nalazi u prvom redu, na samoj obali mora, u centralnom delu Paralije. Usluga: Najam studia i apartmana. Postoji mogućnost doplate polupansiona (doručak i večera u hotelu Hellas). Cena 10 eura po osobi.Deca starosti do 6 godina ne plaćaju. Smeštaj: Vila raspolaže sa 1/2,1/3 i 1/4 studiima kao i sa 1/2+1 i 1/3 apartmanima. Svi poseduju kompletno opremljeniu kuhinju, twc, TV, klima uređaj i terasu. Promena posteljine je na 5 dana.

Hotelapart Hellas se nalazi na oko 150 m od plaže. Usluga: Najam studia. Postoji mogućnost doplate polupansiona (doručak i večera). Cena 10 eura po osobi. Deca starosti do 6 godina ne plaćaju. Smeštaj: Hotel raspolaže sa 1/2,1/3 i 1/4 studiima koji sadrže kompletno opremljenu kuhinju, twc, klima uređaj TV, peškire, terasu. Promena posteljine i peškira je na 5 dana.

Olympic beach

Olympic beach se nalazi pored Paralie, sa kojom je spojen 2 km dugom peščanom plažom. U ovom malom letovalištu nalazi se jedan veliki park i igralište za decu, glavna pešačka zona sa brojnim restoranima, tavernama, kafićima, prodavnicama, suvenirnicama, a na plaži se, pored brojnih sadržaja, nalaze brojni kafići, klubovi i beach barovi.

Vila Dimitris se nalazi u Olympic beach-u, na 80 m od plaže. Raspolaže 1/2 studijima (dva singl ležaja), 1/3 studijima (francuski ležaj + singl ležaj), 1/4 studijima (francuski ležaj + 2 singl ležaja) i 1/4 + 1 apartmanima (dve odvojene prostorije, u sklopu jedne se nalaze francuski ležaj + jedan singl ležaj i čajna kuhinja, u drugoj se nalaze dva singl ležaja), kupatilom, terasom, tv-om i klima uređajem (doplata za korišćenje 5 eur po danu).

Vila Apolon se nalazi na oko 180m od plaže. Usluga: Najam studia. Smeštaj: Vila raspolaže 1/2 i 1/3 studiima na drugom i trećem spratu sa pogledom na baštu ili ulicu. Svi poseduju nov nameštaj, kuhinju, twc, terasu, TV i klima uređaj. Promena posteljine na 5 dana. Sadržaj: U dvorištu vile gostima je na raspolaganju prostor predviđen za pravljenje roštilja. Vila poseduje lift. Besplano korišćenje interneta.

Vila Evdokia se nalazi na oko 120m od plaže. Usluga: Najam studia ili apartmana. Smeštaj: Vila raspolaže 1/2 i 1/3 studiima kao i 1/4 apartmanima koji se nalaze na prvom i drugom spratu. Prostrani studii i apartmani imaju pogled na ulicu ili baštu. Svi poseduju kuhinju, twc, terasu, TV i klima uređaj. Promena posteljine na 5 dana. Sadržaj: U sklopu vile su recepcija, lobi bar i lift.

Vila Olga se nalazi na oko 180m od plaže. Usluga: Najam studia. Smeštaj: Vila raspolaže 1/2 i 1/3 studiima u prizemlju i na drugom spratu sa pogledom na dvorište ili ulicu. Prostrani studii poseduju nov nameštaj, kuhinju, twc, terasu, TV i klima uređaj. Posteljina se menja na 5 dana. Sadržaj: U sklopu vile su lobi bar i lift. Besplatno korišćenje interneta.

Vila Petridis se nalazi 280m od peščane plaže. Usluga: Najam. Smeštaj: Raspolaže četvorokrevetnim i petokrevetnim duplexima, kao i četvorokrevetnim apartmanom. Duplexi se sastoji iz dve spavaće sobe sa francuskim ležajem i dva standardna ležaja, kuhinjskog dela sa jednim standardnim ležajem (kod petokrevetnog duplexa), kupatila, velike terase sa tendama, TV-om, po dva klima uređaja u svakoj spavaćoj sobi (plaćanje na licu mesta).

Leptokaria

Leptokaria, poznato letovalište na padinama mitske planine Olimp. Sa istočne strane ga zapljuskuju plave, kristalno čiste vode egejskog mora. Nekada ribarsko selo, danas moderno tipično grčko mesto, sa gostoljubivim domaćinima koji će vam omogućiti nezaboravno letovanje. Plaća je mešavina peska i šljunka, more idealno za sve sportove na vodi. Posle divno provedenog dana na plaži, možete uživati u mnogobrojnim diskotekama, kafićima i tavernama uz uzo i retsinu i tradicionalnoj Grčkoj kuhinji. Udaljena je 30km od grada Katerini i 90km od Soluna. Ako želite savršen, grčki odmor, Leprokaria je pravi izbor.

Vila Litsa se nalazi na oko 50 m od plaže, u centru letovališta, preko puta hotela Olympos. Usluga: Najam studiia. Smeštaj: Vila raspolaže 1/2,1/3 i 1/4 studiima koji sadrže kompletno opremljenu kuhinju, twc, terasu, klima uređaj, TV. Promena posteljine je na 5 dana. Sadržaj: Besplatno korišćenje interneta.

Vila Andrea se nalazi na 50m od plaže. Usluga: Najam studia. Smeštaj: Vila raspolaže 1/2, 1/3 i 1/4 studiima na drugom spratu sa pogledom na more i ulicu. Studii poseduju kuhinju, twc, terasu, TV i klima uređaj.

Hotelapart Oceanis se nalazi na oko 200m od plaže. Usluga: Najam studia. Postoji mogućnost doplate za noćenje sa doručkom. Smeštaj: Hotel raspolaže 1/2, 1/3 i 1/4 studiima koji poseduju kuhinju, twc, TV, klima uređaj, telefon, terasu i peškire. Sadržaj: Recepcija, lobi bar, restoran, lift i besplatno korišćenje interneta u restoranu i lobi baru. Takođe poseduje posebne rampe i lift za invalide.

Nei Pori

Nei Pori, nekada ribarsko mesto na obalama egejskog mora, danas moderno letovalište u podnožju mitske planine olimp, sa prelepom, širokom, peščanom plažom i kristalno čistim morem. Savršena kombinacija između tradicije i sadašnjosti, između mita i realnosti. Posle dana provedenog na plaži, uživaćete u čuvenim grčkim specijalitetima u nekim od brojnih kafića i taverni. Od grada Katerini udaljen je 40 km, od soluna 100 km. Sve ovo čini Nei Pori letovalištem u koje ćete sigurno poželeti da se vraćate svake godine.

Vila Meri se nalazi na 200m od plaže. Nalazi se u novom delu Nei Porija, dijagonalno od hotela “Evdion”, na 5 minuta hoda od crkve. Usluga: Najam studia. Smeštaj: Vila raspolaže 1/2 i 1/3 studiima kao i 1/5 i 1/6 apartmanima u prizemlju i na drugom spratu sa pogledom na dvorište i ulicu. Studii i apartmani poseduju kuhinju, twc, terasu, TV i klima uređaj.


Cenovnik u PDF formatu

na vrh