Stara planina

Stara PlaninaStara planina je visokoplaninski masiv koji spada u grupu venačnih planina. Glavni venac dugačak je oko 600 kilometara i proteže se od Zaječara do Crnog mora.Udaljena je 330 km od Beograda.
Stara planina nosi i drugo ime – Balkan, tako da je Balkansko poluostrvo dobilo naziv po ovoj planini. Najviši vrh duž granice sa Bugarskom na Staroj planini je Midžor, koji je na nadmorskoj visini od 2.169 metara. Deo Stare planine koji se proteže kroz Srbiju pripada opštinama Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad. Površina masiva Stare planine koji zahvata Srbiju je 1.802 m2.Na Staroj planini vlada umereno kontinentalna klima, koja se menja u odnosu na nadmorsku visinu i položaj planine. Predeo od 1.100 do 1.900 metara nadmorske visine je skoro pet meseci pod snegom i pruža mogućnost za pravljenje dugih staza za alpsko skijanje.
Jedan od najlepših krajolika Stare planine je prirodni rezervat Babin zub, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.758 metara. Strme padine, oštri usponi, čudesni vodopadi koji šume na sve strane, polja šumskog voća i bogate šume pružaju mogućnost za razvoj različitih oblika turizma u toku cele godine.
Ski centar Stara planina nalazi se na visini od 1.723m, maksimalna visinska razlika iznosi 495 m,a najduža staza ima 1.155 m.Ski gondola, prva i jedina u Srbiji, povezuje hotel Stara planina sa ski stazom Konjarnik. Maksimalni kapacitet ski gondole je 2.400 skijaša na sat, u 40 kabina, a četvorosedna žičara takođe prima 2.400 skijaša na sat.U okviru ski centra Stara planina obezbeđeno je veštačko osnežavanje na više od 4 km staza, od ukupnih 13 km staza, kako bi i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima. Škola skijanja radi tokom cele sezone. Staza Sunčana dolina dobila je FIS homologaciju za organizovanje slaloma, veleslaloma i superveleslalom trka. Od nedavno je puštena i prva free ride staza koja nudi voznju po dubokom snegu.
Raskošna lepota Stare planine osvaja i pleni, ne samo u toku zime, vec tokom cele godine. Idealno je mesto za ljubitelje netaknute prirode, koji žele da otkriju neizmerna bogatstva ove planinske lepotice na istoku Srbije.

HOTEL U PONUDI

 • 1.FALKENSTEINER HOTEL STARA PLANINA ****
  1/2 standardna soba na bazi Light All Inclusive-uključen buffet doručak,ručak,buffet večera, piće uz
  obroke (voda, pivo, bezalkoholno piće, lokalno stono vino). Cena dnevno po osobi od 40 € do 90 €

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Piraeus banke Beograd
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu Organizator zadržavo pravo korekcije cena
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
 • Uplata akontacije od 30% iznosa prilikom rezervacije, ostatak uplate 10 dana pre putovanja
 • Plaćanje moguće gotovinom, platnim karticama (Visa, Dina, Master Card, Maestro)
 • Odloženo plaćanje čekovima građana – akontacija od 30%, a ostatak na rate

PREVOZ

Minibus prevoz sa kućne adrese (nedeljom), polazak iz Beograda u 08.00h, povratak u 15.00h:

 • povratna karta – 55 €
 • jedan pravac – 39 €

Napomena: U slučaju promena na monetarnom tržištu i na tržištu roba i usluga, organizator putovanja zadržava pravo na korekciju cena.
Uz ovaj cenovnik važe Opšti uslovi putovanja Supernova travel-a, licenca OTP 343.

DETALJNIJE INFORMACIJE I PROGRAMI U SAMOJ AGENCIJI

na vrh